دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
دیداری علمای اهل سنت عراق با آیت الله تسخیری

حوزه/ آیت الله تسخیری گفت: اسلام، دین گفتگو بین خدا و خلق و همچنین گفتگوی همه مردم با یکدیگر است و با تکیه بر مشترکاتی که میان مذاهب اسلامی وجود دارد می توان تقریب بین ادیان و مذاهب اسلامی را ایجاد کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، آیت الله محمد علی تسخیری، امروز در دیدار با علمای اهل سنت استان دیاله عراق، با اشاره به مشترکات بسیار زیاد شیعه و سنی، گفت: اسلام، دین گفتگو بین خدا و خلق و همچنین گفتگوی همه مردم با یکدیگر است و با تکیه بر مشترکاتی که میان مذاهب اسلامی وجود دارد می توان تقریب بین ادیان و مذاهب اسلامی را ایجاد کرد.

 رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه بیش از 400 طلبه که اکثراً اهل سنت بودند، نزد امام جعفر صادق(ع) شاگردی می کردند، افزود: جنبش تقریبی در دهه 4 قرن بیستم آغاز شد و علمای شیعه و اهل سنت از نقاط مختلف جهان اسلام از جمله الازهر مصر، عراق، ایران و سایر کشورها آغاز کننده این جنبش بودند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام خمینی(ره) این جنبش را تقویت کردند و مقام معظم رهبری نیز با تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی این راه را ادامه دادند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام به فعالیت‌های تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اشاره کرد و گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی به همت مجمع تقریب تأسیس شده است و در آن، تمامی مذاهب اسلامی در دوره های مختلف تحصیلی تدریس می شود.

وی همچنین در زمینه دوستی و محبت فراوانی که میان علمای ایرانی و عراقی در خصوص تقریب مذاهب وجود دارد، خاطرنشان کرد: عراق آینده روشنی خواهد داشت، زیرا از نظر معادن نفت و ثروت های معدنی بسیار غنی است، اما به شرطی که میان مردم عراق، اخلاص، ایثار و اتحاد وجود داشته باشد. مردم عراق باید درک کنند که اندیشه تفرقه گرا به زیان آنها خواهد بود و آنها را به این آینده روشن نخواهد رساند.

آیت الله تسخیری در پایان سخنان خود با اشاره به موشک های دوربرد ایران که می تواند اسرائیل را هدف قرار دهد، پیشرفت دانشمندان ایرانی در همه زمینه ها را مورد تقدیر قرار داد و گفت: دانشمندان هسته ای ایران دستاوردهای بسیاری در این زمینه داشته اند و اکنون از انرژی هسته ای در صنایع مختلف، اقتصاد، کشاورزی و پزشکی استفاده می شود.

برگزاری کنفرانس بزرگ وحدت اسلامی در عراق، در آینده ای نزدیک

در ادامه این دیدار، دکتر منوچهر متکی، معاون بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز با اشاره به تحمیل هشت سال جنگ به دو ملت ایران و عراق از سوی قدرت های استعماری تأکید کرد: یکی از اهداف استعمارگران از این جنگ، ایجاد یک کینه طولانی و خونین میان دو ملت ایران و عراق بود که تا سالیان سال ادامه یابد.

وی ارتباط دوستانه مردم ایران و عراق در سال‌های پس از جنگ تحمیلی را اعجاز الهی دانست و گفت: گویا این مأموریتی از جانب خداوند برای دو ملت ایران و عراق بوده است که به یکدیگر نزدیک‌تر شوند و با هم آینده ای روشن را ترسیم کنند.

متکی همچنین از برگزاری کنفرانس بزرگ وحدت اسلامی در عراق، در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: در این کنفرانس که با همکاری مقامات عراقی و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار خواهد شد، صدها نفر از علما، روحانیون و دانشگاهیان ایرانی و عراقی حضور خواهند داشت و درباره راه‌های گسترش وحدت در جوامع اسلامی بحث و گفتگو خواهند کرد.

ایستادگی شیعه و سنی عراق در کنار یکدیگر به دور از ملاحظات سیاسی

در ادامه این نشست، برخی از علمای اهل سنت عراق نیز با اشاره به اینکه غرب در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد فتنه و توطئه در دو کشور ایران و عراق است، بر ایستادگی مردم شیعه و سنی عراق در کنار یکدیگر به دور از ملاحظات سیاسی تأکید کردند و رهنمودهای مرجعیت بزرگ عراق را در جهت ایجاد اتحاد میان مردم این کشور، بسیار مؤثر ارزیابی کردند.

علمای عراقی همچنین با تأکید بر این که استان دیاله عراق از اهمیت استراتژیکی برخوردار است، به حمایت کامل و همیشگی ایران از نیروهای عراقی اشاره کردند و جمهوری اسلامی ایران را نماینده جهان اسلام دانستند.

براساس اعلام مجمع تقریب، در پایان این نشست نیز متکی با اشاره به تأسیس کمیته مساعی حمیده در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، هدف از این کمیته را بازسازی جامعه عراق و سوریه عنوان کرد و گفت: ما در این کمیته تلاش می‌کنیم همان رفاقت و همزیستی مسالمت آمیزی که در گذشته میان مردم عراق و سوریه وجود داشته است، را به آنها بازگردانیم.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha